Bauefre
16590
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16590,page-child,parent-pageid-15471,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Bauefre

 

 

Alternatieve namen: Ra-bau-ef, Ra-bauwf, Bauf-ra, Baefre, Babaef.

Bauefre

 

Sommige geleerden zien hem als koning en plaatsen hem tussen Chefren en Menkaura.
Op de rotsinscriptie bij Wadi Hammamat, die terug gaat tot aan het Middenrijk, is Bauefre genoteerd als koning en opvolger van Chefren, maar hoogstwaarschijnlijk heeft hij nooit ger

Bauefre verschijnt in het Westcar Papyrus als een literaire figuur, zijn naam wordt hier als privénaam vermeld zonder koninklijk cartouche.
In het verhaal vermaken de zonen van Khufu hun vader door hem verhalen te vertellen over tovenaars en wonderen die werden gezien onder Khufu’s voorouders Djoser, Nebka en Sneferu. Bauefre verschijnt als de verteller van het derde verhaal.

Wadi Hammamat, cartouche naam nr. 5: B3-f-Rʾ

(Ra is zijn glorie)

De dubbele mastaba G 7310 – 7320 in het oostelijke veld van de Necropolis van Gizeh is meerdere malen toegeschreven aan Baufra.
Maar anderen hebben het graf voorlopig toegewezen aan prins Babaef I.

De mastaba straat

De grafkamer met kapotte sarcofaag