Ined
22580
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22580,page-child,parent-pageid-15471,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Ined 1651?

Geboortenaam: mri-sxm-ra ind  Merisekhemre Ined

Troonnaam: mri-sxm-ra Merisekhemre
 (Geliefd is de regel van Ra)

Merisekhemre Ined was een farao van de late 13e dynastie, mogelijk de 35e koning van deze dynastie.
Als zodanig zou hij korte tijd hebben geregeerd vanuit Memphis over Midden- en Opper-Egypte, hetzij in het begin of midden van de 17e eeuw, van 1672 tot 1669 voor Christus of van 1651 tot 1648 voor Christus. Hij kan dezelfde koning zijn als Merisekhemre Neferhotep II.
De identiteit van Merisekhemre Ined met betrekking tot Neferhotep II is nog steeds in twijfel.
Twee koninklijke standbeelden van een koning genaamd Merisekhemre Neferhotep werden ontdekt door Georges Legrain in 1903 in de Karnak cachet en bevinden zich nu in het Egyptisch Museum, CG 42023 en CG 42024.
Bovendien wordt een koning Merisekhemre Ined genoemd in item 7.6 van de Turijnse Canon en een koning Merisekhemre verschijnt in de Karnak koningslijst, entry VI, 2.
Egyptologen Jürgen von Beckerath, Detlef Franke, Jacques Kinnaer, Rolf Krauss en Donald B. Redford concluderen dat de Merisekhemre Ined van de Turijnse canon en Merisekhemre Neferhotep één en dezelfde persoon zijn.
Daarentegen ziet Kim Ryholt in deze documenten de verwijzingen naar twee verschillende heersers met dezelfde officiële koninklijke naam, zoals bijvoorbeeld in het geval van Merhotepre Sobekhotep V en Merhotepre Ini. In plaats daarvan identificeert Ryholt Neferhotep II met een koning “Mer…re” in kolom 8, rij 16 van de Turijnse canon, die Neferhotep II aan het einde van de 13e dynastie zou plaatsen, mogelijk de 46e heerser van de dynastie.
Deze vermelding van de Turijnse canon kan in plaats daarvan verwijzen naar Mershepsesre Ini II, waarbij Neferhotep II dezelfde koning is als Merisekhemre Ined.

Volgens de laatste lezing van de Turijnse canon door Kim Ryholt, regeerde Merisekhemre Ined 3 jaar, 1 tot 4 maanden en 1 dag.
Hij regeerde waarschijnlijk Midden- en Opper-Egypte, terwijl de Hyksos 14e of 15e dynastie waarschijnlijk al grote delen van het Deltagebied beheerste tijdens de tijd van Merisechemre Ined op de troon in de late 13e dynastie.

Beeld van Merisekhemre Neferhotep II, die dezelfde persoon zou kunnen zijn als Merisekhemre Ined,
ontdekt in de cachet van Karnak, nu te zien in het Egyptisch Museum, CG 42024.

(Foto door Juan R. Lazaro, Wikipedia)

Neferhotep_II_2

Beeld CG 42023 van Merisekhemre Neferhotep II, mogelijk dezelfde persoon als Merisekhemre Ined.
(Foto door Juan R. Lazaro, Wikipedia)

Neferhotep_II