Godenwereld – Nunet
28025
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-28025,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Nunet (Naunet)

De slangengod Nun was de personificatie van het chaotische drassige water (genaamd Nun) waaruit het leven op Aarde is ontstaan.
Hieruit kwamen vier stellen van slangen en kikkers die het volgende voorstelden – water, oneindige tijd, duisternis en leegte.
Volgens deze mythe uit Hermopolis in Opper-Egypte uiteindelijk gevormd tijdens de laatste periode van Het Middenrijk, Nun hielde de zonneboot van Ra drijvend door het omhoog te houden, aan boord waren de eerste goden (zij maar ook Hu en Sia).
Af en toe stond Kheperi, de heilige kever,  in het midden de zonneschijf van Ra vasthoudend, als een symbool van de opstanding en de schepping in het daglicht van de morgen. Nun’s vrouw was Nunet (ook wel gespeld als Naunet, afbeelding links). Zij was meer duister dan haar man en kan gezien worden als een vrouw met slangenhoofd die regeerde over de waterige wanorde.

Nun die de zonneboot van Ra omhoog houdt
en (onder) 
Nunet met haar slangengezicht.