Neferhotep II
22600
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22600,page-child,parent-pageid-15471,bridge-core-2.6.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Neferhotep II 1650 – 1647

Troonnaam: mri-sxm-ra Merisekhemre
(Geliefd is de regel van Ra)

Geboortenaam: nfr-Htp  Neferhotep
(Mooi en tevredenstellend)

De koning regeerde drie jaar en een maand en een onbekend aantal dagen.
Twee van zijn beelden werden gevonden in de cachet van Karnak, op de beelden wordt hij Merisechemre en Neferhotep genoemd.
Een Mer-sechem-Re Ined verschijnt in de Konings Papyrus Turijn, 7.6, en een Mer-sechem-Re in de Konings Lijst van Karnak (VI 2).
De identiteit van Mersekhemre Ined in relatie tot Mersekhemre Neferhotep II is nog steeds onzeker.
Egyptologen Jürgen von Beckerath, Detlef Franke, Jacques Kinnaer, Rolf Krauss en Donald B. Redford geloven dat Merisekhemrê Ined van de Koninklijke Canon van Turijn en Merisekhemrê Neferhotep één en dezelfde persoon zijn.
Aan de andere kant ziet Kim Ryholt in deze namen de verwijzingen naar twee verschillende vorsten die dezelfde naam Nesout-bity dragen, zoals dat bijvoorbeeld het geval zou zijn bij Merhoteprê Sobekhotep V en Merhoteprê Ini Ier. Ryholt plaatst in plaats daarvan Merisekhemre Neferhotep helemaal aan het einde van de dynastie.

Beeld van Merisekhemre Neferhotep II, die dezelfde persoon zou kunnen zijn als Merisekhemre Ined,
ontdekt in de cachet van Karnak, nu te zien in het Egyptisch Museum, CG 42024.

(Foto door Juan R. Lazaro, Wikipedia)

Neferhotep_II_2

Beeld CG 42023 van Merisekhemre Neferhotep II, mogelijk dezelfde persoon als Merisekhemre Ined.
(Foto door Juan R. Lazaro, Wikipedia)

Neferhotep_II