De oorsprong van Psoesennes II is niet zeker en de historische classificatie is moeilijk.
Volgens Aidan Dodson is deze koning een “spookachtige figuur”, hij is waarschijnlijk identiek aan de hogepriester van Amon van Karnak, Psoesennes III, dit zou hem een zoon maken van de hogepriester Pinudjem II en Isetemachbit, wat Jürgen von Beckerath betwijfelt.
Hoewel Psoesennes II traditioneel wordt geclassificeerd als de zevende heerser tussen koningen Siamoen en Sheshonq I, is dit niet definitief gedocumenteerd.
Psoesennes II was mogelijk een lokale heerser (in Abydos) tijdens de gelijktijdige heerschappij van Sheshonq I, dit zou echter betekenen dat de heerschappij die aan hem werd toegeschreven, geschrapt moet worden waardoor er een hiaat zou ontstaan in de chronologie van de Derde Tussenperiode.
Zijn dochter Tanetsepeh was getrouwd met Schedsunefertem, de hogepriester van Ptah in Memphis en zijn tweede dochter, Maatkare (II), met Osorkon I, zo zou hij de grootvader van Sheshonq II zijn.
Over bouwactiviteiten van hun is niets bekend, alleen gebouwen van andere koningen worden genoemd.
Hedendaags bewijs uit zijn regering is een graffito in de kapel van Ptah in de tempel van Seti I in Abydos, die Psoesennes II noemt als koning van Boven- en Beneden-Egypte (Njswt Bjtj), hogepriester van Amun-Re en militaire commandant.
Aan de andere kant is zijn troonnaam nog steeds gegraveerd op een beeldje Thoetmosis III dat door Sheshonq I werd toegeëigend.
Slechts één shabti is bewaard gebleven van zijn grafmeubilair.
Geboortenaam: pA-sbA-xai-n-niwt (mri-imn) Pasebakhaienniut Meriamun
(De ster verschijnt in de stad; Geliefd door Amon)
De Troonnaam: tit-xprw-ra (stp.n-ra) Titkheperure Setepenre
(Beeld van de transformatie van Ra; Gekozen door Ra)
Standbeeld van Thoetmoses III, hergebruikt door farao Psoesennes II en Shoshenq I.
Caïro, CG 42192 (JE 37005).
(Bron: Georges Legrain (1865-1917) Statues et statuettes de rois et de particuliers,
in Catalogue général des antiquités égyptiennes du Musée du Caire, Le Caire, 1914. III)